Guy De Waen

Als oprichter en Artistiek Directeur van Hairevolution, zijn eigen academie, neemt Guy De Waen ook al zes jaar de rol van nationaal ambassadeur voor Schwarzkopf op zich. Wij hadden een ontmoeting met het genie van de kapperswereld dat zichzelf omschrijft als ‘toegankelijk en empathisch’ en iedereen aansteekt met zijn onstuitbare energie.

Een levenslange passie
“Vanaf mijn zesde wist ik al dat ik kapper wilde worden. Maar ik had nooit gedacht dat ik zo vaak zou reizen voor mijn beroep en zoveel van de wereld zou zien. De producten van Schwarzkopf gebruik ik ondertussen al meer dan 20 jaar.”

Een ambassadeur voor Schwarzkopf
“Aanvankelijk was ik gewoon klant van het merk. Geleidelijk nam ik spontaan opdrachten op mij binnen de Benelux, en nadien ben ik voor het internationale team beginnen te werken. Zo mocht ik de Essential Looks in verschillende landen voorstellen. Ons verhaal kreeg alsmaar meer diepgang, tot ik uiteindelijk officieel ambassadeur werd, nu zes jaar geleden. Tegenwoordig reis ik heel veel naar het buitenland om seminaries te verzorgen en shows bij te wonen.”

Zijn rol
“Ik ben hier niet om een onemanshow op te voeren. Dit is teamwerk. Mijn doel is voortdurend nieuwe kappers op te leiden en ze te inspireren. Ik ben nog van de generatie voor wie de ambassadeurs een soort van halfgoden waren. De ambassadeurs van nu zijn veel toegankelijker en meer aanspreekbaar.”

Wat Schwarzkopf van hem verwacht
“Ik fungeer als een soort brug tussen het merk en de klanten. Ik stel mezelf als doel de producten te vertalen naar de dagelijkse werkelijkheid. Daarbij maak ik er een erezaak van om nooit een product voor te stellen waarin ik zelf niet geloof. Ik geef altijd eerlijk advies – ik zou niet anders kunnen. Als ambassadeur verwacht het merk van mij dat ik de collectie over de hele wereld verspreid.”

Een internationaal team
“Ik werk nauw samen met Local Heroes uit de Benelux en Duitsland. Twee keer per jaar komen we samen met de ambassadeurs van overal ter wereld voor de International Training. Op die bijeenkomsten maken we kennis met de nieuwe collectie, krijgen we opleidingen en organiseren we fotoshoots om de collectie af te stemmen op de verschillende landen. Modes en smaken kunnen immers nogal uiteenlopen in verschillende gebieden van de wereld …”

Vrijheid in je werk
“Met Schwarzkopf is het prettig samenwerken. Wij weten wat de ander van ons verwacht. De Essential Looks zijn de rode draad die je moet volgen, maar je mag er wel altijd een persoonlijke toets aan toevoegen en je creatief uitleven met je model. Wij zijn immers geen robotten (lacht)!”

Schwarzkopf, zijn keuze
“Het is een van de beste merken die er zijn: elk detail telt. Er wordt enorm veel geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling. Dat resulteert in efficiënte producten. Weet je dat Schwarzkopf ooit als eerste vloeibare shampoo op de markt heeft gebracht? Het merk organiseert Blue Sky Meetings waarop wij de producten als eersten mogen testen. Vervolgens fungeren salons over de hele wereld als testbank. Tot slot worden alle bevindingen verzameld om tot een eindproduct te komen. Aan elk product is effectief marketingonderzoek voorafgegaan: het beantwoordt dan ook aan een behoefte en heeft echt toegevoegde waarde.”

Een passie voor haar
“Ik had al snel door dat het geen gemakkelijk beroep was. Ik werk niet in een salon, maar heb mijn eigen academie. Ik verkeer dus in een luxepositie, want ik kan heel uiteenlopende dingen doen: workshops en seminaries geven aan ervaren kappers, maar ook demonstraties verzorgen voor studenten. Ik maak mensen graag blij en ik vind het geweldig als ze onder de indruk zijn van het gerealiseerde werk. Mijn kennis doorgeven aan de nieuwe generatie, dat is wat mij het meest motiveert. Wanneer je jongeren aansteekt met je passie, zullen ze zich ook geroepen voelen om kapper te worden.”

De ziel van een leider
“Ik heb geleerd om met mijn realisaties en niet met mijn mond te spreken (lacht). Als ambassadeur moet je laten zien dat je goed bent in wat je doet om geloofd te worden en de mensen naar je te doen luisteren. Een goede leider moet ook kunnen loslaten en de studenten pushen om het zelf uit te zoeken.”

Waar ziet hij zichzelf over 10 jaar?
“Ik zal nog steeds in dit milieu verkeren. Het is niet mijn bedoeling nog tien academies bij te openen. Ik zou graag mijn eigen ideeën verder ontwikkelen. Al werkend ontdek je immers nieuwe richtingen die je wilt uitgaan. Vandaag speel ik op zeker, maar over tien jaar zou ik mijn comfortzone graag verlaten en iets heel anders gaan doen.”

Pin It on Pinterest