(Groene) cosmeticarevolutie

(Groene) cosmeticarevolutie

Het is geen groot geheim dat heel wat cosmeticaproducten vandaag de dag niet altijd even huidvriendelijk zijn. Absolution maakt daar echter komaf mee en profileert zich als een 100% natuurlijk merk op basis van organische plantenextracten en natuurlijke vitamines en mineralen. In Nederland sleepte het merk zopas een award in de wacht tijdens de Beauty Astir Awards, de Oscars van de Nederlandse beauty-industrie zeg maar. Ook in België is Absolution vastbesloten om uit te groeien tot een referentie op vlak van hoogkwalitatieve, groene cosmetica.

Op basis van organische plantenextracten, vitamines en mineralen is Absolution vandaag een honderd procent ‘groen’ cosmeticamerk. Puur natuur dus en dat trekken ze ook door in bijvoorbeeld hun packaging met gerecycleerde grondstoffen, plantaardige inkt en een duurzaam productieproces. Een voorbeeld dus van hoe het ook anders kan. Annelies Bisseling van Buren, Manager Educatie Absolution bij het Nederlandse Ministry of Beauty, onderschrijft alvast die filosofie. Annelies Bisseling: “Een gezonde huid bekom je van binnenuit – via gezonde voeding – en van buitenuit, door de juiste cosmeticaproducten te gebruiken. In Nederland en Frankrijk zijn mensen zich erg bewust van wat ze eten en vervolgens ook van wat ze smeren. Voor dat laatste gaan ze op zoek naar producten die resultaten geven maar die tegelijkertijd ook veilig zijn in gebruik. Daar spelen wij als merk op in. Alle ingrediënten in Absolution zijn van biologische oorsprong omdat ingrediënten van klassieke teelt toch vaak nog bepaalde chemische substanties kunnen bevatten als pesticiden en dies meer. Ook de toegevoegde vitamines en mineralen in de productlijn van Absolution zijn trouwens volledig van natuurlijke oorsprong. Die toevoeging van vitamines en mineralen is weldoordacht omdat de huid op dat vlak al eens tekort komt.”

Gezonde huid

Een stralende, gezonde huid als rode draad van de beleving van het merk, dat is dus de kernboodschap van Absolution. Annelies Bisseling: “Wij hebben een ampullenkuur op de markt gebracht, La Cure Peau Nette, die de huid ontgift en weer in balans brengt. De kuur verfijnt de poriënstructuur en zorgt voor een goede huidflora.” Het is trouwens met dit product dat Absolution zopas een onderscheiding uit de brand sleepte tijdens de Beauty Astir Awards 2017, de Oscars van de Nederlandse beauty-industrie zeg maar. Een cosmeceutical die dus op heel wat bijval kan rekenen bij onze Noorderburen. “Voor ons is die award alvast een bijzondere erkenning voor een merk waarvan de huid enkel maar beter wordt en beter gaat op reageren en door zijn puur natuurlijke origines ook specifieke huidproblemen kan gaan oplossen. Gebruikers getuigen alvast dat de poriën zichtbaar verkleinen en imperfecties duidelijk verminderen. Heel wat schadelijke stoffen komen immers naar binnen via het huidweefsel om vervolgens in de bloedbanen terecht te komen”, aldus Annelies Bisseling. Het moet dan ook gezegd: het gelauwerde product hoort echt wel thuis in het rijtje ‘groene cosmetica’. Het is gecertificeerd door Ecocert Frankrijk, 99 procent van de ingrediënten is van natuurlijke oorsprong en het merendeel is afkomstig van biologische landbouw. Dat geeft een goed gevoel voor de gebruiker, zoveel is zeker.

Laaiend enthousiast

Nederlandse beauty professionals zijn alvast laaiend enthousiast over de productlijn van Absolution. Annelies Bisseling: “Als trainingmanager kom ik uiteraard erg vaak in contact met beauty professionals die de productlijn van Absolution gebruiken. Vaak zijn ze zo enthousiast dat ze spontaan voor en na foto’s opsturen om te laten zien hoe effectief de producten van Absolution wel zijn. Klanten in het beautysalon zien vaak na één behandeling al resultaat. Na regelmatig gebruik gaat de huid er ook structureel terug veel mooier uitzien. Typische huidproblemen als roodheid en rosasea of couperose worden na verloop van tijd genormaliseerd.”

Trots en ambitieus

Nog zo’n typisch kenmerk van Absolution, naast het ecologische aspect, is dat het een mix and match filosfie hanteert. Alle producten kunnen zonder probleem door mekaar worden gebruikt. Annelies Bisseling: “Wanneer je iets extra’s nodig hebt, doe je het er gewoon doorheen. Mocht je door hormonale schommelingen echt last van oneffenheden hebben dan raden wij aan om Absolution La Solution + Contrôle door je dagcrème te mengen om dat probleem resoluut tegen te gaan. Hetzelfde kan je ook doen met een nachtcrème of door het bijvoorbeeld toe te voegen aan het product dat je gebruikt voor pakweg een massagebehandeling.” Absolution bestaat uit een compact, overzichtelijk assortiment producten aanpasbaar aan de dagelijkse behoeftes van de huid, voor dames en heren en voor elke leeftijd. Trots zijn ze alvast over het productgamma maar ook ambitieus want bij Absolution zijn ze ondertussen vastbesloten om ook op de Belgische markt van beauty professionals de referentie te worden voor groene cosmetica. Wordt vervolgd.

Meer info: www.absolution.nl

Anja Van Der Borght

À VOIR AUSSI

Pin It on Pinterest