En nu, een app …

15’ Coach

L’Oréal Professionnel zet preventie van musculoskeletale aandoeningen (MSA) bij kappers voorten lanceert een gratis mobiele app « 15’ Coach ».

De applicatie 15’ Coach is gratis te downloaden via de Apple of Android App Stores en beschikbaar in 8 talen (Engels, Frans, Duits, Spaans, Portugees, Russisch, Chinees en Braziliaans). Het programma begint met een reeks vragen om het ervaren pijnniveau te evalueren voor enkele belangrijke lichaamsdelen zoals nek, polsen en knieën. De gebruikers vullen deze vragenlijst op regelmatige basis in, zodat een onafhankelijke organisatie de impact van het programma op hun gezondheid kan meten. De dagelijkse oefeningen bestaan uit 3 delen: 5 minuten opwarming van de spieren in het begin van de dag, 5 minuten training op de goede houdingen en 5 minuten stretchoefeningen op het einde van de dag.

Het programma ‘L’Oréal Professionnel vecht samen met u tegen MSA’ werd opgericht in samenwerking met de ngo Global Alliance for Musculoskeletal Health en heeft als doel kappers te steunen bij het verminderen van de aandoeningen. MSA vormen immers een belangrijke uitdaging binnen dat beroep. Tegen eind 2016 zullen er 431.000 kappers wereldwijd opgeleid zijn dankzij een dagelijks trainingsprogramma dat in alle opleidingsmodules van het merk is uitgerold.

www.lorealprofessionnel.be/be-nl

Catherine Portevin

EVENEENS TE BEKIJKEN

Pin It on Pinterest