Equipa Equipal

Pascal Mellemans en Nancy Meeus, zaakvoerders van Hollywood Hair uit Leuven, waren met de gloednieuwe totaalverbouwing die in december werd opgeleverd niet aan hun proefstuk toe. Ze verbouwden hun kapsalon al meerdere malen maar waren nog nooit met Equipal in zee gegaan. Omdat het resultaat dit keer echt hét van hét moest zijn, bleek de Leuvense inrichtingenspecialist al snel de uitgelezen partner.

Een klassekapsalon in een trendy sfeertje, dat was de vraag die Pascal Mellemans en Nancy Meeus van Hollywood Hair uit Leuven aan Equipal stelden. Het kapperskoppel en de architecten van Equipal zaten van meet af aan op dezelfde golflengte en na wat heen en weer gecommuniceer kreeg het kapsalon stilaan vorm. “Na twee kleinere verbouwingen en een hele grote tien jaar geleden wisten we heel goed wat we wilden”, vertelt Mellemans. “Het moest voor ons vooral wauw worden.”

Warme touch
Zoals voorheen doet Hollywood Hair zijn naam weer alle eer aan. Het kapsalon is rijkelijk gedecoreerd met zwart-wit foto’s en kleurrijke canvassen met beeltenissen van Hollywood-sterren van weleer. Marilyn Monroe, Audrey Hepburn, … het zijn slechts enkele namen die de muren opleuken. Verder overheerst een warme huiselijke sfeer mede in de hand gewerkt door de vloer in een nieuw soort keramisch parket met witgrijs geceruseerd eikenpatroon. Mooi naadloos aan elkaar sluitend, zorgt dit parket met diep gegroefd karakter voor een makkelijk onderhoud. “Komende van een zwarte vloer is deze vloer een ware verademing”, zo vertelt Mellemans. “Haarlakstof bijvoorbeeld zie je op deze vloer nauwelijks en dat is iets waar we echt komaf mee wilden maken.” Verder combineert het meubilair met zijn natuurlijk karakter in geborsteld grof eiken en linnenkleur combineert mooi met de accenten in natuursteen en maakt het plaatje compleet.

Gezellig intiem
Reeds van bij de inkom is de warme, natuurlijke sfeer gezet; helemaal in lijn met de indruk die de passant reeds aan de buitenkant ervaart dankzij de gevel met cederhouten stijlenwand en gouden logo. De op maat gemaakte wachtbank met gecapitonneerde kussens kreeg achteraan een gelijkaardige houten stijlenwand mee die meteen het inzicht van buiten naar binnen breekt en zo wat intimiteit in het kapsalon brengt. De bank is trouwens bijzonder praktisch dankzij de ingebouwde tijdschriften- en paraplubak. Naast de buitendeur werd een handige kappersboekenkast ontworpen die enerzijds het stijlwandmotief laat terugkomen maar die vooral diende om een radiator op esthetische wijze weg te werken. Naast de kapselboeken en litteratuur voor de klanten, kreeg ook de vestiaire een plaatsje in deze kast. Recht tegenover de wachtbank prijkt het onthaal met monumentale toonbank in prachtige materialen én met praktisch karakter. In de kopse kant werd namelijk een haarzuiger ingewerkt alsook – achter een halfhoog stijlwandje – een manicuretafel om eventueel in de toekomst te gebruiken. Naast de met led-verlichte sfeerfoto van een model in roze tinten en twee bolvormige lampen van Flos, zetten de verkoopsleggers met led-verlichting en het nieuwe logo in geschuurde gouden letters de toon.

Praktisch en stijlvol
De lang gestrekte rechthoek, die de ruimte van het kapsalon bepaalt, werd dus onderverdeeld in verschillende zones. Naast de wachtzone en het onthaal met verkoopsleggers wordt de ruimte vooraan ingenomen door drie kaptafels voor brushings en afwerking, een multifunctionele make-uptafel met bijzondere supermultifunctionele stoel alsook het labogedeelte en de wasbakken. “Deze stoel is werkelijk een pareltje”, zo vertelt Mellemans. “De kopsteun kan afgeplat worden om zo makkelijk een verzorging uit te voeren of iemand te coifferen.” Achteraan kreeg een op maat gemaakt kleurtafel met vier plaatsen een stek. De kaptafels zijn in se niet meer dan een dik houten massief tablet met ingewerkte lades, spiegels met inox kaders en indirecte verlichting. Strak, natuurlijk en stijlvol! De centraal in het kapsalon geplaatste labokast achter de wasunits werd op vraag van de opdrachtgevers heel praktisch ingedeeld. Naast de Napoleon dubbele wasunit van Vezzosi doet een halfhoog kastje dienst als opbergruimte voor de kleurwagentjes terwijl een halfhoog stijlwandje de technische zone moet afbakenen.

The royal treatment
Achteraan in het salon komen de klanten terecht in een heuse Hollywood-zone met centraal een op maat gemaakte kleurtafel met verplaatsbare spiegels en leuke Epoque kapstoelen van Vezzosi die met hun ronde vorm en capitonnage perfect in de sfeer van het salon passen. Boven deze tafel werden twee Floss-bolletjes opgehangen. Het raam achteraan werd voorzien van een speciaal flexsysteem waardoor het daglicht gefilterd en gericht kan worden en het voor klanten en kappers heel cosy toeven is. Wie zijn haren bij Hollywood Hair laat kappen, moet zeker ook eens een kijkje nemen in het toilet. Dat werd uitgebouwd als de VIP-room van het kapsalon. Een blikvanger die opzettelijk als een beetje ‘erover’ werd opgevat opdat de klanten zouden ervaren dat ze voor dit salon echte VIP’s zijn. Kortom, een feel good sfeer tot in het kleinste kamertje

Equipal,
Ambachtenstraat 2,
3210 Lubbeek,
Tel. 016 300 930,
info@equipal.be,
www.equipal.be

Hollywood Hair,
Tervuursesteenweg 137,
3001 Leuven,
Tel 016 23 87 62

 

Pin It on Pinterest