Joico K-Pak Hair Repair System

Joico is overjoyed!

Blijdschap bij het Joico team toen het nieuws binnenkwam dat het Joico K-Pak Hair Repair System de ECHOS Coiffure Award voor het beste Salon Ritual had gewonnen!

Miranda van Joico: “Het is in één woord fantastisch, en we zijn supertrots op ons Hair Repair System. En we zijn blij dat onze kwaliteit hiermee bevestigd is door een onbevooroordeelde jury! Want het Hair Repair System bewijst al heel wat jaren zijn unieke werking en effect. Het Hair Repair System is immers ons “hero concept” van bij het begin van de start van Joico. Het is gebaseerd op het unieke quadramine complex: haaridentieke keratine waarmee het haar van binnenuit versterkt wordt. Deze hersteltechnologie is ingebouwd in elk van Joico’s haarverzorgingsproducten. Zelfs met één enkele toepassing ontstaat een moleculair beschermende laag rondom het haar dat tot 25 shampoobeurten intact blijft.”

Het Hair Repair System: herstel van A tot Z
Als haar beschadigd raakt, verliest de matrix belangrijke sleutelproteïnes, met name keratine. Joico heeft die keratines bestudeerd en is tot de conclusie gekomen dat die niet allemaal hetzelfde zijn. In tegenstelling tot wat meestal geloofd wordt, herstellen de meeste keratines de schade niet door de specifieke keratine te vervangen die het haar verloren heeft. Van de 30 polypeptide ketens zijn alleen diegene die peptides bevatten die beginnen of eindigen met cysteïne of arginine verantwoordelijk voor de kracht van het haar. Joico heeft daarom een quadramine complex ontwikkeld waarmee de haareigen keratine heel goed is nagebootst zodat schade aan het haar snel en efficiënt opgelost kan worden.

De verzorging met het Hair Repair System bestaat uit verschillende stappen. De eerste behandeling is de shampoobeurt met de K-Pak Clarifying Shampoo. Miranda: “De eerste stap is een diepe reiniging. Het is belangrijk dat het haar schoon is en vrij van allerlei stoffen. Ons quadramine complex kan niet in het haar doordringen als het niet optimaal schoon is. Zie het als een peeling bij een schoonheidsspecialiste waarbij de huid voor de behandeling goed schoongemaakt wordt…”

De tweede stap is de K-Pak Cuticle sealer. Dit product is de enige salon- behandeling die het Hair Protection System™ bevat, dat haarstress efficiënt bestrijdt, de hydratie herstelt en de porositeit opnieuw in balans brengt om beschadigd haar actief opnieuw op te bouwen en glans, soepelheid en kracht te herstellen. Iets wat de klant onmiddellijk voelt. Stap drie van het Hair Repair System is de K-Pak Deep-Penetrating Reconstructor, een product dat beschadigd haar versterkt en herstelt maar ook gebruikt kan worden in combinatie met chemische behandelingen zoals haarkleuren of permanent. Dankzij dit product laat het haar zich na de behandeling gemakkelijker stylen en het geeft de klanten een waardevol gevoel van verwennerij waarbij ze kunnen ontspannen en nog meer genieten van hun salonervaring. En als dessert is er de K-Pak Intense Hydrator voor een intensieve voedende hydratatie voor droog en beschadigd haar.

Hoe vaak mag je zo’n herstelbeurt bij de Joico kapper laten toepassen? Miranda: “Hoe vaak? Je mag het zo vaak herhalen als je wilt. Eigenlijk te allen tijde, zo vaak als nodig is. Je kunt de behandeling ook toepassen in combinatie met kleuringen of andere chemische behandelingen. Of in speciale omstandigheden. Ben je net terug uit vakantie en is je haar beschadigd door zon, zee en wind? Of wil je je haar juist voorbereiden op een vakantie? Heb je heel gevoelig haar? Het voordeel van het Hair Repair System is, dat deze producten je haar niet zwaarder maken. Ideaal dus ook voor mensen met fijn haar. Goed om te weten is ook dat een kleuring dankzij het Hair Repair System veel beter zal houden in de tijd. Bij beschadigd haar loopt de kleuring er als het ware gewoon uit. Dankzij het quadramine complex blijft de kleur lang mooi en stralend.”

Belangrijk om te weten is ook, dat Joico het eerste merk was dat begonnen is met duidelijke pH waardes aan te geven. Die pH waardes laten de haarvriendelijke neutraliteit van de producten duidelijk zien.

Uitslag wedstrijd communiceren
Het is niet de eerste keer dat het Hair Repair System van Joico een prijs wint… In de wedstrijd die door de organisatie “behind the chair” georganiseerd wordt en waarbij 5 miljoen kappers wereldwijd hun voorkeur voor een bepaald product communiceren, heeft de K-Pak Deep-Penetrating Reconstructor al 17 keer gewonnen! Maar omdat de Salon Ritual Award van ECHOS Coiffure ook heel belangrijk is, zal de uitslag van de wedstrijd door Joico gecommuniceerd worden op de sociale media, via de Joico Newsletter, op de website en er wordt gedacht over een sticker voor de kappers. Miranda: “De belangrijkste prijs voor ons is de werkzaamheid van het product en de tevredenheid van de klant. Het is het bewijs dat ons product doet wat het belooft en dat is het belangrijkste. Vandaag werken zo’n 700 kappers in België met Joico en we zijn zo’n 30 jaar op de markt. Dat is het bewijs van onze kracht, we kunnen het iedere kapper aanraden!”

Pin It on Pinterest